Image

SPECIALE EFFECTEN

Soms vraagt een ontwerp om een finishing touch of een extra dimensie. Bij Aeroprint hebben we daarvoor alle denkbare tools in huis. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden en hoe deze in uw ontwerp geimplementeerd kunnen worden.

Glans & Mat

Wilt u bepaalde elementen van uw ontwerp laten glanzen, of wilt u het geheel een matte uitstraling geven? Wij hebben diverse mogelijkheden in huis om dit te realiseren. Hier volgen een aantal richtlijnen om het gewenste effect te bereiken:

 • Transparent – Glanzende elementen in uw ontwerp kunt u aangeven in een aparte steunkleur. Geef deze steunkleur de naam “Transparent” en zorg dat de elementen op overdruk staan
 • Mat laminaat – Om uw gehele ontwerp te voorzien van een matte uitstraling kunnen we een mat laminaat toepassen. Hiervoor hoeft u in uw document niks aan te geven, aangezien dit laminaat over het gehele ontwerp aangebracht wordt. Wilt u bepaalde elementen toch méér laten glanzen, dan kan dit door over het laminaat een “Transparent” laag aan te brengen.  Neem contact op voor meer informatie.
 • Spot-UV – Voor een nog sterker effect kunnen we gebruik maken van Spot-UV lak. Ook hier geldt dat u dit aan kunt geven in een aparte steunkleur. Noem deze in dit geval “SpotUV”.
 • Folie - Als je wilt dat het echt gaat glanzen, kunnen we een (metallic) folie aanbrengen. Goud, zilver, koper. De opties zijn oneindig. Breng de steunkleur "Foil" aan op de gewenste objecten en zorg ervoor dat ze op overdruk staan.

Relief & Textuur

Drukwerk is niet alleen voor het oog. Soms wil je die tactiele ervaring die je niet krijgt van digitale media. Zo kun je dat realiseren:

 • Papierkeuze – De keuze van het papier is uiteraard een bepalende factor in de look & feel van uw ontwerp. Papier met een groffe structuur, transparant papier, zilver, goud, etc. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.
 • Raised print – Wij kunnen uw digtale drukwerk voorzien van een glanzend relief. Dit kan een tekst of een patroon zijn. Net als bij “Transparent” geeft u de gewenste elementen aan in een steunkleur “Raised”.
 • Preeg – Liever een “Old Skool” preeg? Dat kan ook. Wederom geldt: geef de elementen die gepreegd moeten worden een aparte steunkleur “Preeg” en wij zorgen voor de rest!

Volume en Dimensie

Drukwerk hoeft niet plat te zijn. Hier volgen een aantal suggesties om uw ontwerp meer volume te geven.

 • Op- en tegenplakken – Om uw ontwerp om te toveren van een plat stukje papier naar een luxe uitnodiging of visitekaartje, kunnen wij het verlijmen met dikker materiaal.
 • Boeken – XXXL boeken, mini boeken, harde band, lay flat. Er zijn talloze manieren om een boek te vervaardigen. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Packaging – Doosjes, cadeauverpakkingen, potcovers? We hebben alle tools in huis om uw verpakking te produceren. 
 • Pop-ups – Het maken van een goede pop-up is een kunst op zich. Het luistert vrij nauw. Neem contact op voor advies.
 • Scanimation - Wil je wat animatie toevoegen aan je ontwerp? Met scanimation kunt u maximaal 6 frames animeren met slechts één afbeelding en een masker. Wij hebben alle benodigde tools en expertise in huis om uw ontwerp te realiseren.
 • Kleur of afbeelding op snede  - Naast de meer traditionele vergulde rand, hebben we verschillende manieren om kleur OF afbeeldingen op de rand van uw boekblok aan te brengen. Neem contact met ons op voor advies en gedetailleerde instructies.

Personalisatie & Variatie

Er zijn veel manieren waarop we variatie en personalisatie aan uw ontwerp kunnen toevoegen. Van een eenvoudige adresdatabase tot willekeurig gegenereerde patronen.

 • Database - Een lijst met adressen op enveloppen laten drukken, of misschien een unieke serie codes op giftcards? U kunt ons uw spreadsheet opsturen en wij integreren deze in uw ontwerp. Zorg ervoor dat de spreadsheet de juiste velden en veldnamen heeft. Dit is niet beperkt tot tekst. Als u een batch afbeeldingen heeft die u samen met het bijbehorende record wilt plaatsen, zorg er dan voor dat u de afbeeldingsbestanden consequent een naam geeft en typ de exacte bestandsnaam in een aparte kolom.
 • Randomized designs - Met onze interne software en vakmanschap zijn we in staat om uw ontwerp willekeurig te maken, zodat elke print uniek en uniek is. Door het roteren, schalen en verschuiven van kleurtinten kunnen we een oneindig aantal variaties creëren.

Quickstart

Meteen aan de slag? Hieronder vindt u alle benodigde informatie en profielen.